'Openbaar onderwijs zit in de lift'

14 aug , 16:46 Nieuws
classmates friends bag school education
BUGGENUM - Het nieuwe schooljaar, dat komende maandag van start gaat, markeert een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de onderwijsstichting Akkoord!-po. In Buggenum opent een splinternieuwe school haar deuren.
Ook in Maasbree en Tegelen starten leerlingen overigens in nieuwe, moderne gebouwen. Het openbaar onderwijs lijkt in de lift te zitten.

Doel
'Het is fantastisch dat we als relatief kleine stichting zulke grote stappen maken, die bijdragen aan een inspirerende leeromgeving voor elk kind' zegt Kim Schmitz, voorzitter van het college van bestuur van Akkoord!-po, met trots. Toen de oude school in Buggenum in 2023 de deuren sloot, greep Akkoord! direct de kans aan om een nieuwe school te stichten in deze hechte gemeenschap. Het doel was en is niet alleen een vernieuwd gebouw, maar vooral hoogwaardig onderwijs bieden.

Groei
Na maanden van intensieve voorbereiding is het zover: op maandag 19 augustus zal de wethouder van Leudal de officiële opening verrichten. Schmitz: 'We zien al enkele jaren een mooie groei op veel van onze scholen en kindcentra. Het toont aan dat het openbare karakter steeds meer mensen aanspreekt, en daar zijn we ontzettend blij mee.' Akkoord!-po is momenteel met elf scholen actief in vijf gemeenten in Midden- en Noord-Limburg.