Open dag op Huize Eikenbosch van de Zorgboom

19 sep 2022, 16:54 Nieuws
the old lady 3503684 1920
HAELEN - Als zorgorganisatie ziet de Zorgboom maar al te vaak dat de route naar een dagbesteding, juist op het moment dat die zo hard nodig is, behoorlijk ingewikkeld kan zijn. Het is belangrijk om hier tijdig over na te denken, te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en te bekijken wat passend is.
De Zorgboom helpt in zo'n geval graag met het creëren van duidelijkheid, zodat u beter voorbereid bent mocht het nodig zijn voor u of uw naaste.
Daarom nodigt de Zorgboom van harte uit om de open dag op dagbesteding Huize Eikenbosch te bezoeken, op zaterdag 1 oktober. U kunt dan niet alleen genieten van een mooi muzikaal programma, maar u wordt daarnaast voorzien van veel informatie. Er is veel gelegenheid tot het stellen van vragen stellen. Daarnaast is dit een mooie gelegenheid om laagdrempelig de sfeer te komen proeven. De deuren op de Roggelseweg 24 zijn voor u geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur.
Huiskamer
Voor sommige mensen is het woord dagbesteding een beladen woord. Daarom wordt er bij Huize Eikenbosch liever over de huiskamer gesproken. De dagbesteding vervult allereerst een functie voor de gast, ofwel de cliënt zelf, waarbij dagritme, structuur en persoonlijke ontwikkeling de belangrijke pijlers zijn.
Het bezoeken van de dagbesteding op een of meerdere dagen/dagdelen kan er ook voor zorgen dat iemand langer thuis kan blijven wonen. Verder zorgt de dagbesteding ervoor dat partners, verzorgers en mantelzorgers even de tijd en ruimte krijgen voor henzelf.
70360330 371668706861593 7167744931723739136 n
Individu
Op de dagbesteding wordt uitgegaan van het principe dat niets moet en (bijna) alles mag. Geen mens is hetzelfde, dus er zal altijd gekeken worden naar de behoeftes en mogelijkheden van het individu. Er wordt een breed scala aan activiteiten ondernomen. Denk daarbij aan spelletjes, computeren, wandelen, bakken, muziek maken en het organiseren van themadagen of uitnodigen van gastsprekers. Er is veel mogelijk, waarbij altijd wordt uitgegaan van wat iemand nog wél kan.
Werkgebied
De Zorgboom is sinds 2018 gevestigd in Haelen. Inmiddels bestrijkt het werkgebied de regio Roermond, Weert en Venlo. De Zorgboom biedt ondersteuning op het gebied van verpleging/verzorging, individuele begeleiding en waar nodig huishoudelijke ondersteuning. Daarnaast biedt de Zorgboom met Huize Eikenbosch dus ook de mogelijkheid voor dagbesteding.