Ook het Jozefhuis kan weer meer mensen ontvangen

07 jul 2021, 10:56 Nieuws
naamloos
ROGGEL - Het Jozefhuis is al vele jaren een begrip in de Roggelse gemeenschap. Met veel enthousiasme en liefde zorgen vrijwilligers ervoor dat een groot aantal ouderen (veelal uit Roggel, Neer en Heibloem) kan genieten van een aangenaam verblijf.
De dagopvang probeert haar bezoekers een ‘warm bad’ en een veilige thuissituatie te bieden, waar men terecht kan voor een gezellig samenzijn en een variëteit aan activiteiten.
Versoepeling
Vanwege de versoepeling van corona-maatregelen is er gelukkig weer ruimte voor meer bezoekers. Er is géén medische indicatie nodig om het Jozefhuis te bezoeken. De dagopvang wordt verzorgd op dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 16.30 uur. Er is ook een mogelijkheid om alleen van 13.30 uur tot 16.30 uur te komen. Naast de vrijwilligers is er elke middag professionele zorg aanwezig. Er wordt een bijdrage gevraagd van 8,50 euro voor een hele dag, inclusief warme maaltijd, en 3,50 euro voor alleen een middag. Dit alles is inclusief (taxi)vervoer, wanneer nodig, en op z’n tijd een kopje koffie of thee.
Activiteiten
Binnen het Jozefhuis worden bezoekers gestimuleerd om mee te doen met onder meer gezelschapsspellen, handenarbeid, sjoelen, samen zingen, muziek luisteren of gymnastiek oefeningen. Er is een televisie en een Ipad beschikbaar. Bij goed weer kunnen bezoekers buiten zitten op het terras en genieten van de mooie tuin. Wanneer mogelijk wordt er ook met bezoekers gewandeld en koffie gedronken bij de plaatselijke horeca. Indien iemand graag even wil rusten kan dit in een van de slaapkamers of in een van de relaxstoelen. Alles onder het motto: alles mag, niets moet. Wilt u graag wat meer weten, loop eens binnen of maak een afspraak. Bel 0475-49.11.05 (dinsdag tot en met vrijdag) of mail [email protected]. Kijk ook op www.dagopvangjozefhuis.nl .