Onvoldoende belangstelling voor openbaar onderwijs in Heythuysen

02 nov 2022, 13:03 Nieuws
child 2835430 1920
LEUDAL - Bij de overname van basisschool Sint Liduina in Kelpen-Oler is de gemeente Leudal met het schoolbestuur van Akkoord! overeengekomen dat onderzoek zou worden gedaan naar de mogelijkheid van openbaar basisonderwijs in Heythuysen. Uit dat inmiddels gehouden marktonderzoek zou gebleken zijn dat er te weinig belangstelling bestaat om dat openbaar onderwijs in Heythuysen aan te bieden.
Wethouder Robert Martens (D66): 'Voor het onderzoek zijn ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar in en rond Heythuysen benaderd door onderzoeksbureau Invior. Als gemeente bieden we graag de kans voor meer diversiteit in onderwijsaanbod, maar daar moet dan wel behoefte aan zijn.'
Procedure
Nu die behoefte er niet is stopt de gemeente met de procedure om een openbare basisschool in Heythuysen mogelijk te maken. Het initiatief voor een nieuwe openbare school in Heythuysen werd eerder al gemeld door de gemeente bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Op grond van de wetgeving moet de gemeente aan een aantal verplichtingen voldoen. Een onderzoek onder ouders en verzorgers maakt daar deel van uit. Er moeten daarbij tweehonderd positieve reacties ontvangen worden. Ook aan Akkoord!PO en DUO is inmiddels doorgegeven dat het initiatief voor openbaar basisonderwijs in Heythuysen niet verder doorgezet wordt.