Nog één keer proosten op de oude tijden bij Geelen

07 jan 2019, 16:00 Nieuws
49603625 283257962335868 8989020904444919808 n
HAELEN - Nog één laatste keer dromden wat mensen samen voor de poorten van discotheek Geelen. Maar geen opgewonde pubers, in afwachting van het antwoord op de vraag of de nieuwe vlam er vanavond ook zou zijn. Geen uitsmijter was nodig, want het laatste opstootje dateert van jaren her.
Nee, deze ronduit druilerige maandagmiddag vond onder toeziend oog van wethouder Walraven, de directie van Herontwikkeling Haelen-Horn en nog wat omwonenden de officiële start van de sloop van de voormalige topuitgaanslocatie plaats.
Liefdes
En de pers, die was ook volop aanwezig. Uit heel Limburg zo'n beetje, want Geelen was echt ooit dé uitgaansgelegenheid voor de hele verre omgeving. Velen verloren en vonden er liefdes. Maar die maandag kwam dan toch het moment om afscheid te nemen van de oude discotheek.
Melancholie
Wethouder Walraven verrichte de eerste, symbolische sloophandeling en sprak de verwachting uit dat binnen enkele weken de boel helemaal plat zou liggen. Waarna begonnen kan worden met de bouw van nieuwe woningen op deze locatie in het centrum van Haelen. Er werden nog wat oliebollen genuttigd en wat glaasjes (alcoholvrije) champagne gedronken. Er hoefde geen penning voor te worden neergeteld. Waarna iedereen de bijna letterlijk van melancholie doordrenkte plek verliet en de goede jeugdherinneringen mee naar huis nam.