Nieuwe plannen: ruim 1 miljoen naar handhaving in de gemeente Leudal

29 mei 2017, 12:00 Nieuws
control 427510 1920
LEUDAL - De gemeente Leudal is financieel gezond, zo liet wethouder Verlinden laatst weten, met een positief resultaat van bijna 700.000 euro. Dat is dan wellicht ook een goed moment om extra geld uit te trekken voor een langlopend probleem binnen de gemeente: de handhaving.
Om die handhaving te verbeteren wil het college 1,1 miljoen uittrekken. Dat geld om extra personeel aan te trekken moet overigens uit de reserves komen, zo meldt Dagblad De Limburger vandaag.
Onderbezet
Nadat het in het verleden klachten regende vanuit zowel de raad als vanuit de samenleving, komt het college tot de conclusie dat de afdeling onderbezet is. In een nieuw beleidsplan staat nu dat er in ieder geval een coördinator 'complexe dossiers' moet komen, die bij langlopende of moeilijke vergunnings- en handhavingskwesties de gang van zaken in de gaten houdt en het aanspreekpunt is voor wethouders. Die werden er in het verleden nogal eens van beticht zich te persoonlijk met de dossiers te bemoeien. Ambtenaren zullen bovendien vaker gaan rapporteren dan nu gebeurt.
Gedogen
In het plan staat ook hoe de gemeente om wil gaan met bedrijven die de regels aan hun laars lappen. Gedogen dient vanaf nu alleen nog te gebeuren als daar actief toe is besloten. De gemeenteraad bespreekt de plannen in de raadsvergadering van morgen.

Coördinator hoofdpijndossiers, paracetamol wordt door de werkgever ter beschikking gesteld.

Nieuws Leudal
Nieuws Leudal
@NieuwsLeudal

Ruim 1 miljoen naar handhaving in Leudal: coördinator 'complexe dossiers' moet de boel in de gaten houden leudal.nieuws.nl/2017/05/29/nie…

Image
2
Reply