Met KERNgezond de natuur in voor een actieve ochtend

17 apr , 12:55 Nieuws
foto 21 03 2024 09 59 21
LEUDAL – De kinderen van de groepen 5 en 6 van basisscholen De Glundering uit Haelen en De Kwir uit Neer, trokken de afgelopen dagen de natuur in. Dit KERNgezond-project werd georganiseerd in samenwerking met Groen Hart Leudal
Beide basisscholen waren te gast in het natuurgebied Leudal om hier op een actieve en inspirerende manier van alles te leren over de dieren die er leven.
Tijdens de uitgezette wandeltocht kwamen de leerlingen ook nog twee beweegspellen tegen. Van de gidsen kregen de kinderen uitleg over de bever. Hoe leeft de bever en waarom knaagt hij aan bomen? Daarnaast visten de kinderen zelf allerlei waterdiertjes uit de poel. Met informatiekaarten en een vergrootglas onderzochten ze goed welk diertje ze uit het water hadden gehaald.
Estafette
Tijdens de wandeltocht werd gestopt bij een voedingsspel, waarbij gezonde producten van ongezonde producten gescheiden moesten worden. As laatste onderdeel werd er een estafette gedaan op de bospaden, met hindernissen als een slalom, een loopladder en rondjes draaien. Al met al weer een leuke, leerzame en vooral actieve ochtend, die werd afgesloten met een applaus voor de vrijwilligers van Groen Hart Leudal.