Meer Tessa's aan de slag binnen de thuiszorg

12 feb 2021, 9:49 Nieuws
tinybots tessa
LEUDAL - Zorgrobot Tessa heeft zich het afgelopen jaar bewezen. Dit innovatieproject van Groene Kruis Thuiszorg (De Zorggroep) is zodanig succesvol dat het wordt voortgezet. De inzet van Tessa wordt ook vergroot.
Hiermee is een eerste projectperiode afgesloten, waarin in totaal 65 plug-and-play Tessa’s zijn ingezet bij cliënten in de thuiszorg.
Standaard onderdeel
De Zorggroep gaat nu de implementatiefase van Tessa in. Het doel is om dit jaar in elk thuiszorgteam minimaal twee Tessa’s in te zetten. De verwachting is dat vóór 1 juli Tessa een standaard onderdeel is van de dienstverlening binnen de wijkverpleging van De Zorggroep. In de afgelopen vijf maanden zijn 65 Tessa’s ingezet. De zorgmedewerkers werden met behulp van een aantal webinars geïnformeerd over de inzet van Tessa, ondersteund door filmpjes met uitleg over de zorgrobot.
Uit de evaluatie blijkt dat zorgmedewerkers positief zijn over het gebruik van Tessa. Een groot deel van hen geeft aan dat de kwaliteit van leven van cliënten zeer sterk wordt verhoogd. Het geeft zelfregie.
Het bieden van deze zorg op afstand helpt de cliënt én helpt tegen eenzaamheid. Tijdens de Slimme Zorg Estafette organiseert De Zorggroep speciaal voor haar netwerkpartners en andere geïnteresseerden een webinar, om ervaringen te delen over de zorgrobot. Het webinar is op 23 februari van 12.00 uur tot 13.00 uur. Aanmelden is hier mogelijk.