Massale knokpartij rondom voetbaltoernooi in Neer

29 mei 2016, 11:55 Nieuws
federal signal vama sputnik lichtbalk politie
NEER - Inzet van vijftien politieauto's, een helikopter, honden en de Koninklijke Marechaussee: dat was gisterenavond nodig om een massale knokpartij bij de Maasweg in Neer onder controle te brengen.
Circa vijftig mensen gingen met elkaar op de vuist rondom het jaarlijkse voetbaltoernooi. Het zou voornamelijk gaan om jongeren uit Swalmen en Neer.
Vuurwerk
Er was een melding binnengekomen dat vuurwerk werd afgestoken. Toen iemand verhaal kwam halen daarover zou de zaak geëscaleerd zijn. De spelersbus uit Swalmen vertrok uiteindelijk onder politiebegeleiding. Er werden geen aanhoudingen verricht en vooralsnog heeft niemand aangifte gedaan.
Gezellig
Volgend jaar zullen teams uit Swalmen niet meer welkom zijn op het penaltytoernooi van RKSVN, zo liet de organisatie in De Limburger van maandagochtend optekenen. Ed van Pol: 'En dat is jammer. Er waren een paar groepen uit Swalmen die al jaren meedoen. Dat was altijd heel gezellig. Maar door het gedrag van die anderen zullen we ze allemaal moeten weigeren om problemen te voorkomen'.
Schade
De spelersbus uit Swalmen heeft volgens de krant naar schatting van de eigenaar drie- tot vijfduizend euro schade. Hay Thijssen, voorzitter van de Swalmense voetbalclub, liet weten dat de deelname aan het toernooi niet via zijn vereniging is verlopen, maar als er leden van zijn vereniging betrokken waren bij het incident, zullen die niettemin ter verantwoording worden geroepen.