Mark Rutte op werkbezoek bij Adams muziekcentrale in Ittervoort

08 apr 2015, 15:51 Nieuws
p10107501
ITTERVOORT - Ze zijn wel wat gewend bij Adams Muziekcentrum in Ittervoort. De grootste rocksterren en zelfs de koning kwamen er al over de vloer. Niettemin werd er vandaag nog eens flink uitgepakt bij het bezoek van minister-president Mark Rutte, begeleid door gouverneur Theo Bovens.
De premier bracht vandaag een werkbezoek aan Limburg en ging daarbij langs bij vier innoverende en internationaal opererende MKB-bedrijven. Het bezoek ging vanochtend van start in Hegelsom, bij Hotraco Group. Het vervolg van de Limburg-trip voerde Rutte naar Leudal.
Volkslied
De 120 medewerkers van familiebedrijf Adams maken blaasinstrumenten en slagwerk. En dus was het logisch dat de minister-president ontvangen werd met muziek. Nadat onder andere het Limburgs volkslied geklonken had was er eerst tijd voor koffie, waarna er een rondleiding volgde door het bedrijf aan de hand van directeur Frans Swinkels.
Breedlachend
De zoals altijd breedlachende premier nam daarbij ook de tijd om uitvoerig te praten met de medewerkers op de vloer. Vervolgens stond hij de pers te woord, waarbij hij Adams prees als zeer actief op de internationale markt: 98 procent van de producten wordt geëxporteerd naar het buitenland. Het bedrijf groeit en binnenkort wordt de fabriek uitgebreid.
Trots
'Dit is nou ook weer zo'n voorbeeld van een bedrijf waar je trots op kunt zijn. De beste trompettisten ter wereld komen hierheen om in de fabriek met de makers te praten over hun wensen. Grote bedrijven als Yamaha zijn veel te massaal om op hun specifieke vragen in te spelen. Adams koppelt daarmee kwaliteit aan flexibiliteit', aldus de premier.
Contact
'Dit bezoek leert mij verder hoe belangrijk het is dat je als bedrijf samenwerkt met hogescholen, universiteiten en in dit geval ook het MBO. Hier wordt nagedacht over hoe men het personeel zo kan opleiden dat die hoge kwaliteit gewaarborgd blijft, ook als de markt groeit wat hier gelukkig het geval is. Ik kom bij veel bedrijven, ook waar het minder goed gaat. In zo'n geval kan ik een bedrijf als Adams als voorbeeld geven van hoe de problemen het hoofd te bieden. Ik wil iedereen met elkaar in contact brengen. Daarom ben ik graag op pad, want in Den Haag vind ik de antwoorden niet. Nog te weinig eigenlijk naar mijn zin, maar een aantal keren per maand ben ik toch onderweg. Niet alleen naar bedrijven, maar ook naar ziekenhuizen, scholen en sociale diensten. Alleen zo kan ik zien of wat we bedenken in Den Haag ook werkt in de praktijk en wat we daarvan kunnen leren om het nog beter te doen', besloot Rutte.
Piano
En verder ging de reis van de minister-president, die nog verklaarde zelf sinds zijn negende piano te spelen. Wat volgde was een visite aan Arion Holding in Geleen. Aan het eind van de middag stond verder nog een bezoek aan Janssen Precision Engeneering bij Maastricht-Airport gepland, waarna de toer door Limburg werd afgesloten met een bijeenkomst op het Provinciehuis in Maastricht.
Voor het 3ML verslag in beeld: klik op het onderstaande scherm.