Limburg wil treinagenda voltooien

02 mrt 2015, 16:29 Nieuws
trein
LIMBURG - De provincie heeft een Europees subsidieverzoek ingediend voor onderzoek naar betere spoorverbindingen met het buitenland.
Het gaat daarbij om een viertal verbindingen: de intercitytrajecten Düsseldorf-Venlo-Eindhoven en Keulen-Aken-Heerlen-Eindhoven, en de treinverbindingen Brussel-Leuven-Luik-Maastricht en Antwerpen-Hamont-Weert.
Tien miljoen
Het onderzoek kost tien miljoen euro, waarbij de provincie nu aan Europa heeft gevraagd om de helft daarvan betalen. Gedeputeerde Patrick van der Broeck wil met het onderzoek de Limburgse treinagenda voltooien. Hij vindt dat Nederland niet goed genoeg is aangehaakt op het snelle, internationale spoornetwerk. 'De Randstad, de Vlaamse Ruit en Rhein-Rhur zijn drie krachtige en belangrijke economische regio's in Europa. Verbetering van deze vier spoorverbindingen, alsmede van de Maaslijn, zijn nodig om deze driehoek, met Limburg in het midden, uit te laten groeien tot de omvangrijkste economische regio in ons deel van Europa.'
Dienstregeling
De CDA-gedeputeerde was vandaag in Weert waar hij op het station, samen met de burgemeesters van Weert, Neerpelt, Hamont, Kinrooi en Cranendonck, symbolisch de oude dienstregeling uit 1884 Weert-Hamont-Antwerpen onthulde.