Leudal trekt vergunningen windmolens in Neer niet in

23 feb 2022, 11:13 Nieuws
bijlage 2
NEER - Leudal laat de vergunningen in stand voor de drie turbines van windpark De Kookepan in Neer. De windmolens die sinds september 2021 in werking zijn zullen dat ook blijven. Tegenstanders vroegen in december 2020 om intrekking van de vergunningen.
Het college van de gemeente Leudal heeft de conclusie gerokken dat de door de Stichting Behoud Leefmilieu Limburg genoemde stelling dat gezondheidseffecten voor mens en dier in het gebied niet voldoende zijn onderzocht, geen reden is om de omgevingsvergunningen in te trekken.
Begrip
De vergunningen voor de windmolens blijven in stand omdat ze onherroepelijk zijn geworden. Wethouder Michel Graef (Samen Verder): 'Als wethouder heb ik begrip voor de inzet van de Stichting, als het gaat om het behoud van een gezonde en veilige leefomgeving voor mens en dier en het behoud van een natuurlijk landschap met zo groot mogelijke biodiversiteit. Bij de totstandkoming van een windpark als de Kookepan in Neer zijn echter de juiste procedures doorlopen. Als gemeente hebben we voor onze inwoners tevens een opgave als het gaat om duurzaamheid. Een windpark als de Kookepan levert hier een grote bijdrage aan.'