Leo Schouten (D66): 'Reactivering IJzeren Rijn levert grote overlast op voor Leudal'

30 apr 2017, 16:52 Nieuws
schouten heyt 021
LEUDAL - Namens de D66-fractie heeft het kersverse raadslid Leo Schouten vragen gesteld aan het college over berichten in Dagblad De Limburger, dat de provincie zou overwegen om de reactivering van de IJzeren Rijn te onderzoeken.
Gedeputeerde Hubert Mackus (CDA), die recentelijk aankondigde dat er in Leudal geen stations zouden verrijzen vanwege te hoge kosten, liet weten de mogelijkheid te willen onderzoeken van een alternatieve IJzeren Rijn via Weert-Leudal-Roermond-Venlo.
Verzet
Deze variant zou de voordelen bieden dat het Meinweggebied wordt ontzien en de spoorlijn Roermond-Venlo verdubbeld kan worden. 'De gedeputeerde vermeldt echter niet dat reactivering van de IJzeren Rijn grote overlast oplevert voor de burgers langs de spoorlijn, in Leudal met name in de kernen Baexem en Haelen' zo laat Schouten, die laatst als opvolger werd benoemd van de naar Den Haag vertrokken Rens Raemakers, in een schrijven weten. 'Het voornemen van de gedeputeerde is ook opmerkelijk omdat de provincie tot nu toe heeft samengewerkt met de betrokken gemeentes en andere belangenorganisaties, bij het verzet tegen de reactivering van de IJzeren Rijn. De fractie D66 van Leudal wil nu weten of het college van dit initiatief op de hoogte was en of zij bereid is om met de betrokken gemeentes actie te ondernemen tegen deze plannen, die volgens Schouten schadelijk zijn voor het leefmilieu in Leudal.