ROGGEL – Dinsdagochtend stond de KERNgezond slotactiviteit van de Roggelse basisschool De Zjwiek in het teken van smaak. De kinderen van de groepen 5 en 6 gingen op bezoek bij Ria Joosten Catering en Evenementen. Met chefkok Wesley werden twee heerlijke gerechten gemaakt. Een lekkere en gezonde groentesoep, waarbij de kinderen alle groenten sneden. Daarnaast werd een heerlijke fruitspies gemaakt.
Suiker
De kinderen kregen alles te zien: de keuken, de kantoren en de buitenlocatie waar grote feesten en evenementen worden gehouden. Bovendien speelden ze een suikerquiz. Hoeveel suiker zit er nu eigenlijk in een aantal dagelijkse producten. Met het stapelen van suikerklontjes maakten ze dat heel inzichtelijk voor zichzelf. Als laatste speelden de leerlingen buiten een Ren-Je-Rot-Quiz, met vragen over voeding. Waardoor krijgt pesto haar groene kleur? Bij welke temperatuur kookt water? En waar zit nu de meeste vitamine C bij een sinaasappel? De kinderen wisten al erg veel, maar leerden ook weer veel bij. Aan het einde van de ochtend verzamelden alle kinderen zich weer en werd er lekker gesmikkeld van de zelfgemaakte groentesoep en de fruitspiezen.