Jeugdzorg Award voor Rubicon

02 feb 2015, 20:45 Nieuws
schilderen
HORN - Op het symposium Nieuwe KwaliTIJD is de jaarlijkse Jeugdzorg Award uitgereikt.
Dat gebeurde in het bijzijn van een groot aantal beleidsmedewerkers, wethouders, professionals, ouders en cliënten. De Award is een vakprijs voor het beste project dat, vanuit de jongere bekeken, waarde toevoegt aan de jeugdhulp in Limburg.
Zelfbeeld
Uit negen projecten werd ‘Als praten niet je ding is' van Rubicon jeugdzorg als winnaar gekozen door de vakjury. Het is een project voor behandelgroepen van Rubicon, waarbij de samenwerking werd gezocht met RICK, het Regionaal Instituut voor Cultuur en Kunst. Het project geeft jongeren die het moeilijk vinden om zich in woorden uit te drukken de kans om zich te uiten door middel van dans, schilderen, muziek en toneel. Op een ontspannen en creatieve manier wordt de hulpvraag en het zelfbeeld van de cliënt visueel gemaakt, waardoor zorg op maat mogelijk is.
20152219401
Out-of-the-box
De jury stond onder leiding van de wethouder jeugd van Roermond, Marianne Smitsmans. Ze prees het project vanwege de creativiteit en het 'out-of-the-box denken', waarna ze de prijs van 1000 euro overhandigde die besteed kan worden voor jongeren die bij Rubicon verblijven.
Het symposium was tevens de vuurdoop van stichting CliC: Cliënten Centraal in Jeugdhulp. Deze stichting maakt zich sterk voor de belangenbehartiging van jongeren en hun ouders, die de steun krijgen van jeugdhulporganisaties in Limburg gedurende transformatie van jeugdhulp naar de gemeenten die nu speelt.
(Bron: 3ML/Rubicon)