Inwoner Kessel zit vast na gooien van vuurwerkbom naar woning Neerse advocate

07 aug , 9:32 Nieuws
view 3d justice scales
NEER - Een 46-jarige man uit Kessel wordt ervan verdacht een vuurwerkbom naar de woning van een strafrechtadvocate in Neer te hebben gegooid. De verdachte zit sinds maart in voorarrest.

Dat meldt Dagblad De Limburger. De krant zegt informatie in handen te hebben waaruit blijkt dat de verdachte is aangehouden op verdenking van bedreiging, belaging (stalking) en vernieling.
Voorlopige hechtenis
De betreffende advocate geeft aan dat er op 24 december een vuurwerkbom op haar oprit is afgegaan. De verdachte is maanden later gearresteerd. Op 23 september wordt zijn voorlopige hechtenis voor de tweede keer getoetst. Het is niet duidelijk of het incident een-op-een te relateren is aan het werk van het slachtoffer. Volgens de krant zou de advocate de verdachte in het verleden wel hebben bijgestaan, al zou het toen niet om een strafzaak zijn gegaan. De advocate en de verdachte zouden verder gemeenschappelijke kennissen hebben.

Bedreiging
De man uit Kessel wordt verdacht van drie strafbare feiten. Het incident met de vuurwerkbom is ten laste gelegd als ‘vernieling’. Op de dag van deze actie zou hij ook iemand anders hebben bedreigd. Op 5 januari zou hij iemand hebben belaagd. In dat laatse geval zou het gaan om de advocate.