Inloopavond in Heibloem over Natte Natuurparel Waterbloem

19 mrt 2022, 17:05 Nieuws
waterbloema
HEIBLOEM - Tijdens een inloopavond op woensdag 6 april lichten Waterschap Limburg en adviesbureau Geonius het definitieve ontwerp van het project Natte Natuurparel Waterbloem toe.
Deze avond vindt plaats bij de familie Hartman, aan de Boerderijweg 10 in Heibloem tussen 18.00uur en 20.00 uur.
Gebiedsvreemd water
Het definitief ontwerp kwam tot stand op basis van de ingebrachte wensen en ideeën van bewoners en belanghebbenden. Het waterschap heeft een definitief ontwerp gemaakt met alle maatregelen die nodig zijn en zal vervolgens de gebruikelijke procedures volgen. Het is de bedoeling om bij de Natte Natuurparel Waterbloem de waterkwaliteit te verbeteren. Dit moet gebeuren door te voorkomen dat er invloed is van gebiedsvreemd water in het gebied. Vooral in het deelgebied Wijenhout is dit belangrijk.
Stuwen
Natuur- en landbouwwater worden hier gescheiden door het landbouwwater om het natuurgebied heen te leiden via de Roggelsebeek en Zwartwaterlossing. Daarnaast wordt water vastgehouden in het natuurgebied door het toepassen van gronddammen en stuwen. Bij de locatie boven Neer wordt gewerkt aan een beter passend watersysteem voor landbouwkundig gebruik. Wateraanvoer voor peilbeheer van sloten in droge tijden, met behoud van voldoende afwatering in natte tijden. Dat gebeurt door middel van het plaatsen van stuwen en het verbinden van beken. Verder wordt hier, door de aanleg en regeling van onderhoudspaden langs de beken, de onderhoudssituatie en mogelijkheid hiertoe verbeterd. Meer informatie is hier te vinden .
Aanmelden
Aanmelden voor de inloopavond kan door een mail te sturen met daarin uw naam en 'Ontwerp Waterbloem' naar Jacques Timmermans: [email protected]