Huub van Helden trekt in maart de CDA-kar bij gemeenteraadsverkiezingen

28 jun 2017, 19:09 Nieuws
naamloos 13
LEUDAL - Huub van Helden is benoemd tot lijsttrekker voor CDA Leudal, bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Hij liet meteen ook maar weten beschikbaar te zijn voor het wethouderschap.
Van Helden wil een verbinder en vernieuwer zijn voor het CDA. De 60-jarige inwoner van Haelen werkt in de financiële dienstverlening en is daarnaast actief in diverse bestuursfuncties binnen de zorg, recreatie en in de harmonie- en fanfarewereld.
Knikkers
‘De politiek is er voor mensen, ook al wordt politiek te vaak gezien als een spel louter om de knikkers. Maar het gaat altijd om mensen. Daar zit ook mijn drive' zegt Van Helden op de website van zijn partij. Hij deelt verder mee onbevangen in dit politieke avontuur te stappen. 'Misschien kom je daar wel verder mee dan vanuit vaste patronen te redeneren. Politiek en bestuur zijn voor mij geen kwesties van winnen of verliezen, maar eerder van verbindingen met anderen zoeken. Met respect voor elkaars visies, ook al kunnen die uiteenlopen. Dan bouw je over en weer vertrouwen op en daarmee kom je een heel eind.’
Nieuwe koers
'We moeten eerlijk vaststellen dat het in Leudal bestuurlijk en in de raad niet bepaald goed is gelopen. De verhoudingen waren niet altijd goed. Achter die periode willen wij een punt zetten. Het afdelingsbestuur van het CDA Leudal wil vroeg duidelijk zijn over de nieuwe koers. Het is natuurlijk niet aan ons, maar we hopen dat ook andere partijen ons voorbeeld volgen. Het belang van Leudal gaat immers boven het belang van een partij of een fractie. Om alvast in te spelen op die nieuwe koers, heeft het CDA na de breuk in het college in 2016 bewust gekozen voor een rol in de oppositie, zonder daarbij op voorhand dwars te liggen of om met dwarsliggen de publiciteit te halen', aldus Van Helden.