Horeca in Midden-Limburg gaat voor KERNgezond

03 jul 2023, 17:39 Nieuws
naamloos
LIMBURG - Tien verschillende horecabedrijven in Midden-Limburg participeren in een initiatief van Stichting KERNgezond om gezond en lekker te combineren in een creatief lunchgerecht.
De horeca kan een belangrijke rol spelen om een gezonder Limburg te realiseren, door gezonde gerechten aan te bieden op de menukaart en de gasten te inspireren om gezonde keuzes te maken.
Uitdaging
Stichting KERNgezond daagt de horeca uit een speciaal lunchgerecht te bedenken om een gezonde leefstijl te stimuleren. Van ieder verkocht KERNgezond lunchgerecht gaat boebendien 0,50 euro naar het inspireren en stimuleren van een gezonde leefstijl bij kinderen in de regio. KERNgezond vind het belangrijk om kinderen op de basisschool hier al bewust van te maken. Dit doet men op een leuke manier, waardoor kinderen zelf gaan nadenken over de keuzes die ze maken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die deelnemen aan KERNgezond inderdaad bewuster met een gezonde leefstijl bezig zijn. Zo zijn er na de KERNgezond interventie beduidend meer kinderen die fruit en groenten eten, wordt er meer buiten gespeeld, aanzienlijk minder gepest en gaan kinderen veel vaker te voet of met de fiets naar school. Maar nog belangrijker is dat de kinderen meer kennis vergaren over een gezonde leefstijl.
Deelnemers
De eerste tien horecabedrijven die de genoemde uitdaging al hebben aanvaard en een KERNgezond Lunchgerecht op de kaart hebben gezet zijn restaurant de Beukelaer in Roggel, De Abdij in Horn, Boscafé de Busjop in Heythuysen, Lunchroom Da Kepello in Panningen, De Herkenbosche (golfbaan) in Herkenbosch, Escobar Roermond, Restaurant ZINC Roermond, Restaurant Ver’Koch in Roermond, Brasserie de Thuishaven Hatenboer in Roermond en Ristorante Porto Maurizio in Heythuysen. De betreffende lunchgerechten zijn terug te vinden op wijzijnkerngezond.nl.