Hoger beroep ingetrokken: vrijspraak Noppers definitief

05 jun 2019, 12:14 Nieuws
lady justice 677945 1920
LEUDAL - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het hoger beroep tegen de vrijspraak van oud-gemeentesecretaris van Leudal Diana Noppers ingetrokken.
Een woordvoerder van het OM liet weten dat die beslissing in overleg met de advocaat-generaal is genomen. Daarmee is de vrijspraak van Noppers definitief.
Bestudeerd
'De uitspraak van de rechtbank is bestudeerd en uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat de kans op een veroordeling in hoger beroep niet groot is. Daarop is het hoger beroep ingetrokken', zo liet de woordvoerder weten tegenover Dagblad De Limburger. Tegen Noppers was tweehonderd uur werkstraf geëist, omdat ze volgens het OM moest hebben geweten dat haar toenmalige echtgenoot de gemeente Helmond voor tonnen had opgelicht. Maar de rechtbank vond dat niet vaststaan. De ex-man van de oud-gemeentesecretaris werd wél veroordeeld: twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, en een boete van 328.000 euro.
Eerherstel
'De beslissing in april van het OM om hoger beroep aan te tekenen was een bittere pil' zei advocaat Acda, de raadsheer van Noppers. 'Het verbaasde ons ook omdat de uitspraak van de rechtbank helder was. Gelukkig komt de strafzaak hiermee nu ten einde. Wat Acda betreft zou de vrijspraak ook moeten betekenen dat de gemeente Helmond stopt met het loonbeslag op het salaris van Noppers. 'Ik vind het heel vreemd dat de gemeente Helmond dat doorzet, juist omdat is vast komen te staan dat ze bij de fraude niet betrokken was. Ze is heel veel kwijtgeraakt door deze zaak en de publiciteit eromheen. Ze moet nu kunnen gaan werken aan haar eerherstel.'