Goud en brons voor de bijzondere kazen van Mildershoof

27 mrt 2023, 10:39 Nieuws
kaas
NEDERWEERT-EIND - Van de melk van de koeien van Mildershoof worden de beste Limburgse ambachtelijke kazen en zuivel gemaakt. De ambachtelijke bereiding, in combinatie met de verse koeienmelk, maakt deze kazen rijk, vol en uniek van smaak.
Dat begint steeds meer op te vallen en wordt ook steeds meer gewaardeerd. Zo hebben deze maand professionele keurmeesters de beste kaas, zachte kazen en zuivel die gemaakt wordt op de boerderij, gekeurd.
Verheugd
Kaasmaker Anton Wijen is heel blij en trots dat Mildershoof daarbij in de prijzen is gevallen. Anton en Dorianne wonen met hun drie kinderen bij de kaasmakerij en de winkel, waar Dorianne hoofdverkoper en aanspreekpunt is, nabij het prachtige natuurgebied Sarsven en De Banen. 'Wij hebben met drie kazen deelgenomen en we hebben twee medailles verdiend', meldt Anton verheugd.
belegen met medaille
Mildershoof belegen kaas won een bronzen medaille. Met Mildershoof Koffiekaas, met Blanche Dael Mestreechter Mocca koffie, sleepte Mildershoof zelfs een gouden medaille in de wacht.
koffie met medaille
'Hieërlikste'
Dorianne: 'Wij willen onze klanten graag voorzien van duurzaam, gezond en natuurlijk geproduceerde voeding. Vanuit deze gedachte zijn wij in 2020 begonnen met het verwerken van de melk van onze koeien tot de 'hieërlikste' ambachtelijke kazen. We zijn destijds ook gestart met het verkopen van onze producten in onze eigen winkel met terras, naast ons landbouwbedrijf. Met onze koeienmelk als basis, zijn we in 2022 ook begonnen met het produceren van overige zuivelproducten. Naast kaas en zuivel, verkopen we in onze winkel onder andere ook rundvlees van eigen runderen, scharreleieren en fruit van eigen teelt.'
Proeven
Ook benieuwd naar de smaak? Kom, proef en belaef alle kazen bij Mildershoof aan Banendijk 4 in Nederweert-Eind. Wilt u thuis genieten van de producten? Mildershoof verzorgt ook kaasplanken voor feesten en partijen én cadeaupakketten van klein tot groot. Neem vrijblijvend contact op.