Goede beoordeling voor Widdonckschool in Heibloem

15 dec 2021, 10:25 Nieuws
widdonckschool12
HEIBLOEM - De Widdonckschool in Heibloem heeft na een beoordeling door de onderwijsinspectie het predicaat 'goed' gekregen. De school voor speciaal onderwijs van de Aloysius Stichting heeft een veilig en opvallend sterk pedagogisch klimaat, vindt de inspectie.
Kinderen krijgen niet alleen basisvakken zoals taal, spelling ,lezen en rekenen. Er wordt ook natuurlijk bewegend geleerd, er is aandacht voor burgerschap en kinderen kunnen hun talenten op het gebied van kunst, cultuur, muziek, techniek en sport volop ontwikkelen, zo valt te lezen in het rapport.
Ook de leerlingenzorg op de Widdonckschool wordt als goed beoordeeld. Dit betekent dat het team de ontwikkeling van kinderen op de voet volgt en passende begeleiding en zorg biedt. Zo nodig gaan onderwijs en zorg hand in hand en er is speciale ondersteuning voor meer- en/of hoogbegaafde leerlingen die dat nodig hebben. Verder scoort de samenwerking met ouders en die met partners in onderwijs, jeugdhulp en jeugdzorg eveneens goed. De Widdonckschool helpt bij het vormgeven van passend onderwijs in de regio door ook kinderen in het regulier basisonderwijs te begeleiden of leerkrachten te coachen.
Verbetertips
Inspecteurs spraken met leerlingen, ouders en medewerkers en keken in lessen in alle groepen. Vooraf werden tal van beleidsdocumenten bestudeerd. Naast de goede beoordeling kreeg de Widdonckschool ook een aantal verbetertips. Zo kunnen ouders beter geïnformeerd worden over de onderwijsopbrengsten van de school. Het burgerschapsonderwijs is al goed, maar het team gaat gerichter in kaart brengen welke maatschappelijke competenties kinderen precies ontwikkelen. En al is de leskwaliteit ruim voldoende, leerkrachten willen kinderen nog actiever betrekken bij de lessen.