Ginevra uit Italië zoekt een gastgezin in Limburg

25 jun 2021, 13:23 Nieuws
foto martina met gastgezin
LIMBURG - Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes.
Zo ook de Italiaanse Ginevra. Zij is op zoek naar een gastgezin in Limburg, dat een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.
Familiemens
De 16-jarige Ginevra
uit Italië is een creatieve en vrolijke meid met een passie voor mode. Ze droomt ervan om mode te studeren en styliste te worden. Daarnaast vindt ze het ook leuk om met anderen te koken en is ze graag creatief bezig.
Zo tekent ze veel, maar doet ze ook aan schilderen en beeldhouwen. Ginevra brengt graag tijd door met haar vrienden, maar is ook een echt familiemens.
Aanvulling
De familie Van Boxmeer-Aanraad is sinds februari 2021 gastgezin voor de Italiaanse uitwisselingsstudente Martina. 'Wij zochten een student die temperamentvol is en over het algemeen zijn de meeste Italianen dat wel. Daarom kozen wij ervoor om Martina een warm thuis te bieden', vertelt gastmoeder Karen. 'En gelukkig hebben wij geen spijt, want ze is een aanvulling op ons gezin. Het is ontzettend mooi om te zien hoe een meisje van 17 jaar haar weg vindt in een totaal nieuwe omgeving binnen een totaal nieuw gezin!'
School
Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? In de ogen van High School Holland kan iedereen gastgezin zijn. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Uiteraard volgen Travel Active en de studenten de coronamaatregelen van het RIVM en de overheid.
Inzichten
Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Als gastgezin leer je ook over de cultuur en inzichten die een buitenlandse student meebrengt. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een Local Coordinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom Covid-19 dit toelaat). Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.
Nieuwsgierig geworden naar Ginevra, de andere buitenlandse studenten of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact via mail: [email protected], of bel 085-222.48.10. Kijk ook op de website .