Gilde Zorgcollege en De Zorggroep werken samen aan slimme zorg

18 feb 2021, 10:33 Nieuws
dependent 441408 1280 1
LEUDAL - Admirror’s intelligente spiegels, Swash en Tessa de Zorgrobot : het zijn voorbeelden van slimme zorgoplossingen, die mensen helpen zo lang mogelijk gezond en zelfstandig te leven.
In februari is er extra aandacht voor slimme zorg en innovatie tijdens de Slimme Zorg Estafette. Iedere week staan de thema’s centraal in één regio. Van 22 tot en met 26 februari is dit de regio Zuid.
E-health
Om bekendheid te geven aan de Slimme Zorg Estafette in Limburg hebben De Zorggroep en Gilde Zorgcollege de handen ineengeslagen. Een evenement op locatie is door de coronamaatregelen niet mogelijk, daarom lanceerden zij een online platform. Op dit platform worden diverse webinars aangeboden en er is informatie te vinden die bezoekers kennis laat maken met e-health toepassingen. Het Huis van Morgen geeft bijvoorbeeld een digitale rondleiding langs een aantal slimme zorgoplossingen, Wolk Heupairbag deelt de resultaten van de toepassing en Evresys geeft een webinar over leefcirkels.
Living Lab
Naast de webinars ontdek je alles over de beroepen van de toekomst, zoals de Zorgtechnicus. Je kunt het Living Lab in virtual reality bezoeken en video’s zien hoe e-healthtoepassingen in het werkveld gebruikt kunnen worden. Ontdek de Slimme Zorg via Gilde Zorgcollege en De Zorggroep . De inschrijving voor de webinars is geopend.