Geslaagd Bevrijdingsfestival Limburg voor het eerst op een nieuwe locatie

06 mei 2022, 13:08 Nieuws
15
ROERMOND - De Limburgse editie van het Bevrijdingsfestival kon na twee jaar eindelijk weer als vanouds lostbarsten in Roermond. Voor de eerste keer werd het festival niet in de binnenstad op de Markt gehouden, maar op het groen langs de Maas.
Op het veld voor de Arloflat was het de hele dag door enorm gezellig. Bijna iedereen was het er over eens: deze plek was uitermate goed gekozen.
Sfeer
Voldoende ruimte, het zachte gras onder de voeten, de vele speelmogelijkheden voor de kinderen: het viel allemaal uitstekend in de smaak. Ook burgemeester Donders van Roermond en gouverneur Roemer genoten zichtbaar van het plezier, de vele standjes, side-acts en de prima sfeer. Niet vreemd ook, nu na al die tijd de remmen los konden. Dat gebeurde dan ook, zonder dat het ergens tot noemenswaardige problemen leidde. Kritiekpuntjes? Weinig. Of met moest zijn dat het aantal toiletten en bonnenverkooppunten wel wat ruimer had gemogen. Maar dat soort logistieke zaken zullen volgend jaar zeker alweer beter verlopen. Daarnaast lag de muzikale nadruk, ergens tussen de aanstekelijke wereldmuziek van Ladaniva en de oude rotten van Concubine, wel erg lang op snoeiharde beats die vooral de jongere garde zullen hebben bekoord. Maar ach, laten we eerlijk zijn: die heeft ook het meest te lijden gehad van de restricties op massaal feesten. Dan mocht het voor hen gerust ook een beetje extra Bevrijdingsdag zijn...