Gedeputeerde Mackus (CDA): 'N280-alternatief verder van Baexem biedt geen voordelen'

08 jul 2019, 12:09 Nieuws
n280
BAEXEM - Gedeputeerde Hubert Mackus (CDA) heeft aangegeven dat volgende maand pas duidelijk moet zijn hoe het tekort van maximaal 22 miljoen euro bij het N280-project opgevangen moet worden.
'In de huidige ramingen wordt de kans op een tekort van die omvang op vijftien procent geschat', liet Mackus weten aan Dagblad De Limburger.
Aan tafel
'De kans dat de weg zo’n elf miljoen duurder wordt, wordt op vijftig procent geschat. Intern zijn we nu aan het kijken of er, net zoals bij de N280 Roermond, nog voordelen zijn te verwachten in de aanbesteding. Half augustus moet dat duidelijk zijn. Als dat duidelijk is dan gaan we met de gemeente Leudal aan tafel. Als er een tekort is, wat doen we dan? Geld erbij, of schrappen we in het ontwerp?', aldus Mackus.
Vertraging
Volgens de gedeputeerde is er geen voordeel te behalen met het alternatieve tracé verder van de kern Baexem vandaan, waar veel bewoners daar voor pleiten. 'Niet alleen zal het verschil in kosten niet heel erg groot zijn, je krijgt er veel kosten bij vanwege de vertraging die je oploopt' zegt Mackus. Daar denkt Marcel Hagens van de stichting Burger Belangen Baexem echter héél anders over. 'De huidige keuze wordt alleen maar duurder, maar onderzoeken of het alternatief goedkoper is, ho maar. Toch blijven we ons daar voor inzetten' liet Hagens weten.