Esther Steenkamer uit Roggel verovert brons op Wiskunde Olympiade

16 apr 2016, 18:56 Nieuws
nlteamegmo2016
BUSTENI-ROEMENIË - Esther Steenkamer (16) uit Roggel is één van de drie Nederlandse meisjes die in de prijzen is gevallen op de internationale wiskundewedstrijd European Girls’ Mathematical Olympiad in Roemenië.
Esther behaalde een bronzen plak, evenals de 15-jarige Christel van Diepen uit Malden.
Trots
De 17-jarige Mieke Wessel uit Amstelveen won zelfs zilver. Nooit eerder won het Nederlandse team zoveel medailles bij deze wiskundewedstrijd, die jaarlijks wordt georganiseerd om meisjes te stimuleren hun wiskundetalent te benutten. Coach Birgit van Dalen was zeer verheugd met het resultaat van haar team: 'We zijn heel trots op deze meiden. We wisten dat we een getalenteerd team hadden, maar dit resultaat heeft al onze verwachtingen overtroffen.'
Landenklassement
In totaal ontvingen 28 van de 119 officiële deelneemsters een bronzen medaille, 23 een zilveren medaille en 11 een gouden medaille. In het officieuze landenklassement haalde Nederland een 12e plaats van de 31 deelnemende Europese landen, gedeeld met Frankrijk. In totaal deden 39 teams mee, waaronder enkele gastteams uit onder meer de Verenigde Staten, Japan en Mexico. Het landenklassement werd aangevoerd door Rusland, gevolgd door de Verenigde Staten en Bulgarije.