Energierekening verenigingen, scholen en sportclubs kan lager

17 dec 2018, 17:20 Nieuws
electricity meter 96863 1920
LIMBURG - Met de subsidieregeling 'Duurzame maatschappelijke organisaties' wil de provincie er voor zorgen dat de energierekening van verenigingen, scholen en sportclubs flink omlaag gaat.
Gepeduteerde Eric Geurts (PvdA): 'Wat ze verdienen met deze besparing kunnen ze mooi investeren in hun activiteiten. Zo gaat iedereen erop vooruit en dragen we samen een steentje bij aan een schonere leefomgeving.'
In de wacht
Het afgelopen jaar hebben zo’n 130 organisaties gebruik gemaakt van de regeling. Nog eens 30 subsidieaanvragen staan op dit moment ‘in de wacht’ omdat de subsidiepot leeg was. Maar ook zij kunnen met deze nieuwe impuls in aanmerking komen voor een bijdrage aan de verduurzaming van hun accommodatie.
Investering
De subsidieregeling voorziet in een subsidie van 25% van een duurzaamheidsinvestering, met een maximum van 25.000 euro per accommodatie of gemeenschapshuis. De aanvraag kan bij de provincie worden ingediend door (school)besturen, verenigingen, stichtingen, coöperaties en gemeenten die een accommodatie of gemeenschapshuis beheren. Die accommodatie moet bestemd en in gebruik zijn voor een school of voor sport- of vrijetijdsactiviteiten.