Elf appartementen is te veel voor Dorpstraat in Horn: overleg over lager aantal

16 aug 2021, 17:15 Nieuws
88124618 596062087610618 1013297164400459776 n
HORN - Beleidsregels staan het plan in de weg om elf appartementen te bouwen op de plek van de voormalig directeurswoning van bierbrouwerij De Kroon, de naastgelegen woning en de shoarmazaak aan de Dorpstraat in Horn. Dat meldde Dagblad De Limburger maandag.
Op die plek zijn namelijk in totaal slechts vijf woningen toegestaan. Ambtenaren zeggen in hun advies aan het college van B&W dat het vanwege de overcapaciteit aan woningen in Horn en het feit dat eerdere initiatieven nul op hun rekest kregen, niet juist zou zijn toestemming voor het plan te geven.
Oplossing
Mocht het college een andere mening zijn toegedaan, dan luidt het advies een totaalplan te maken voor de hele Dorpstraat. Er zijn immers nog meer bouwinitiatieven en leegstaande panden. Het college heeft het ambtelijk advies echter al naast zich neergelegd en wethouder Stan Backus (Ronduit Open) wil met de pandeigenaar, Mickel Rooswinkel, overleg over een oplossing. Hij zou daarbij onder meer aan de mogelijkheid denken het aantal appartementen terug te brengen naar zeven of acht. Backus wijst er daarbij volgens de krant op dat het vasthouden aan de ‘zeer starre beleidsregels’ niet te rijmen is met de ‘continue oproep vanuit de gemeenteraad om meer te bouwen’.
De panden staan ondertussen al meer dan tien jaar leeg. In maart 2020 kwam daar een flinke brand overheen. Het ziet er niet uit. Wethouder Arno Walraven (Samen Verder) ging na de brand al het gesprek aan met Rooswinkel. Die zei tegen de krant deze keer nog niets te hebben vernomen van de gemeente, maar open te staan voor overleg: 'Het plan moet financieel wel haalbaar blijven, maar we willen er graag samen uitkomen'.