Drie vrijwilligers van Dagopvang Jozefhuis Roggel koninklijk onderscheiden

26 mei 2023, 15:02 Nieuws
img 4433
ROGGEL - Vrijdag is aan mevr. Mariet Boonen-Janssen (72), Marleen Coenen-Delhoofen (77) en Mariet Derikx-Goijens (71) een koninklijke onderscheiding uitgereikt. De dames zijn nauw verbonden aan het Jozefhuis in Roggel.
De drie decorandi werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Désirée Schmalschläger. De onderscheidingen werden uitgereikt tijdens de viering van het 40-jarig bestaansfeest van het Jozefhuis. Het Jozefhuis is daarmee een begrip in de Roggelse gemeenschap. Ouderen en mindervaliden, veelal uit Roggel en omgeving, kunnen er van dinsdag tot en met vrijdag terecht om te genieten van een aangenaam verblijf. De stichting ondersteunt hiermee de wens van velen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.
Activiteitenbegeleiding
Mariet Derikx is in 1991 gestart als vrijwilliger bij de Stichting. Ze begeleidt de activiteiten voor de gasten en staat altijd klaar in de keuken. Binnen enkele maanden al trad ze toe tot het coördinatieteam. Ze neemt wekelijks deel aan de maandagmiddagvergaderingen van dat team. Eén van haar specifieke taken is het regelen van vrijwilligers voor de activiteitenbegeleiding en voor de maaltijdbereiding.
Keuken
Marleen Coenen begon in 1987 als vrijwilliger. Net als mevrouw Derikx doet zij aan activiteitenbegeleiding voor de gasten en werkt ze in de keuken. In 1994 trad ook zij toe tot het coördinatieteam. Die rol heeft ze na bijna 30 jaar, vanwege haar leeftijd, recentelijk beëindigd. De specifieke taken van mevrouw Coenen waren de organisatie van de schoonmaak, de organisatie van de vrijwilligersavonden en de verkoop van artikelen, die door de gasten van de dagopvang worden gemaakt in de hobbyruimte. Nog steeds staat zij wekelijks als activiteitenbegeleider klaar om een gezellig praatje te maken met de mensen en zorgt ze voor koffie.
Kaartjes
Mariet Boonen startte net als haar naamgenoot n 1991 als vrijwilliger bij de stichting en begeleide de activiteiten voor de gasten. In 1997 is ze toegetreden tot het coördinatieteam. Eén van haar specifieke taken is representatie. Zij zorgt ervoor dat kaartjes worden gestuurd bij blijde- of droevige gebeurtenissen, bij vrijwilligers of de gasten. Een taak die haar op het lijf geschreven is. Verder staat ook Mariet wekelijks in de keuken om voor de gasten een warme maaltijd te bereiden. Ze zorgt zelf voor de inkoop bij de lokale supermarkt, slager en groenteboer.
De drie vrijwilligers besteden hun tijd graag aan het werk voor het Jozefhuis en doen dat met liefde en passie. Ze vormen een zeer belangrijk schakel binnen het Jozefhuis.
.