Dj’s Glowinthedark luiden On Stage seizoen in

27 sep 2017, 19:08 Nieuws
glow
ROERMOND/LEUDAL - In september en oktober worden de 63 VMBO On Stage-scholen in Nederland verwend door het bekende dj/producersduo Glowinthedark.
Zij verrassen de pubers met hun tour ter promotie van het nieuwe album Lituatie 2, waarvoor ze met verschillende andere artiesten hebben samengewerkt.
Tweede editie
Het is de start voor weer een nieuw On Stage-jaar, waarin vmbo-leerlingen zich duurzaam voorbereiden op hun toekomst; ze maken op unieke wijze kennis met de praktijk van vele beroepen en beroepsbeoefenaren. Roermond On Stage luidt op deze wijze de tweede editie in. Na het succes van vorig jaar zal het beroepenfeest wederom in Roermond gehouden worden. Voor de regio Leudal valt Scholengemeenschap Ursula onder Roermond On Stage.
Ambassadeurs
Het is een mooie samenwerking om leerlingen bewust te maken van het bestaan van On Stage. Meedoen aan On Stage is niet alleen voor leerlingen een feest, maar ook voor de beroepsbeoefenaars en bedrijven. De Dj’s zijn ambassadeur voor On Stage en hopen zo ook beroepsbeoefenaars op de hoogte te brengen van het beroepenfeest. Het schooljaar start dus fris met een Lituatie School-tour. Elke dag verrassen de artiesten een andere middelbare On Stage-school met een spetterend mini-optreden op het schoolplein of in de school. 'We willen de leerlingen motiveren om er weer een knaljaar van te maken', laat een woordvoerder van organisator Pagara Music Group weten. 'De artiesten spreken als ambassadeur de pubers motiverend toe. Daarbij organiseren we ook nog een leuke winactie, waarbij één school nog een extra optreden van Glowinthedark kan winnen.'
Doe Dag
De 63 scholen die de artiesten bezoeken draaien allemaal het loopbaanoriëntatieproject VMBO On Stage. De leerlingen ontmoeten op beroepenfeesten vele beroepsbeoefenaren om kennis te maken. Mede door de Doe Dag die hierop volgt, waarop de pubers de bedrijven bezoeken, kunnen ze een bewustere keuze voor een vervolgopleiding maken. Voorbereidingen hiertoe helpen hen reeds bij sociale vaardigheden en bouwen van een duurzaam netwerk. Hiervoor zijn de beroepsbeoefenaars nodig, maar ook partners en sponsors. De deelnemende scholen voor Roermond On Stage worden 3 en 4 oktober bezocht door de dj’s.