De Zorgboom: voel je thuis bij dagbesteding Eikenbosch

12 mrt 2021, 15:36 Nieuws
the old lady 3503684 1920
HAELEN - De Zorgboom en daarmee dagbesteding Eikenbosch is gevestigd in het hart van Haelen. Vanuit een professionele en liefdevolle omgeving waarin vertrouwen, empathie en een dosis humor zeer belangrijk zijn, wordt al het mogelijke gedaan om de gasten (cliënten) een warm thuis te bieden.
Voor sommigen is het woord dagbesteding een beladen woord, dus wordt bij De Zorgboom ook wel over de gezellige huiskamer gesproken. De dagbesteding vervult allereerst een functie voor de gast, ofwel cliënt zelf, waarbij dagritme, structuur en persoonlijke ontwikkeling belangrijke pijlers zijn.
Luisteren, kijken, voelen en beleven
Geen mens is hetzelfde dus er zal altijd gekeken worden naar de behoeftes en mogelijkheden van het individu. Denk daarbij aan spelletjes, computeren, wandelen, bakken, muziek maken en het organiseren van themadagen of uitnodigen van gastprekers.
Er is veel mogelijk waarbij altijd wordt uitgegaan van wat iemand nog wel kan. Het samenzijn en ontmoeten van mensen is van grote waarde en brengt vaak een hele mooie dynamiek teweeg. Geen dag is hetzelfde, gisteren is geweest, vandaag doen we het en morgen brengt ons weer nieuwe dingen.
70360330 371668706861593 7167744931723739136 n
Ruimte
Het bezoeken van de dagbesteding op een of meerdere dag(en)/delen kan er ook voor zorgen dat iemand langer thuis kan blijven wonen. Verder zorgt de dagbesteding ervoor dat partners/verzorgers/mantelzorgers even de tijd en ruimte krijgen voor hem of haarzelf.
Het team van de dagbesteding Eikenbosch nodigt iedereen van harte uit om eens binnen te lopen en een kijkje te nemen in de huiskamer. Een kopje koffie of thee staat altijd klaar.
Naast de dagbesteding biedt De Zorgboom thuiszorg. Dus ook voor hulp bij de persoonlijke verzorging, verpleging, huishouding, of juist in de begeleiding van het doen van activiteiten in en om het huis kunt u er terecht. De Zorgboom is gevestigd aan de Roggelseweg 24 in Haelen. Telefoon: 085 - 876.96.42. E-mail: [email protected]. Zie ook www.zorgboom.nl .