De populairste hondenrassen op social media

02 okt , 13:01 Nieuws
dog 1839808 1280
Pixabay - CC0 Public Domain
LEUDAL Vrijdag is het weer Dierendag! Social media platforms zoals Instagram en TikTok worden tegenwoordig overspoeld met schattige hondenfoto’s en video's. Maar welk hondenras is het populairst op sociale media?
Dat blijkt de Golden Retriever te zijn met ruim 42 miljoen posts. Zooplus onderzocht het allemaal. De online dierenenwinkel telde de hashtags per hondenras op Instagram en TikTok bij elkaar op en maakte op basis daarvan een ranglijst van de populairste hondenrassen.
Top vijf
De top vijf ziet er als volgt ui:
  1. Golden retriever - 42.300.000 hashtags
  2. Bordercollie - 33.000.000 hashtags
  3. Husky - 28.300.000 hashtags
  4. Mopshond - 27.300.000 hashtags
  5. Poedel - 25.900.000 hashtags
Sterren
De golden retriever wint waarschijnlijk door de vriendelijke en zachte uitstraling, gecombineerd met hun altijd vrolijke houding. Het maakt hen tot de perfecte fotomodellen. Of ze nu spelen met kinderen, vrolijk door een veld rennen of gewoon ontspannen op de bank liggen. Bordercollies staan bekend als een van de slimste hondenrassen ter wereld en dat is dan ook terug te zien op social media. Deze honden zijn vaak te zien in video's waarin ze indrukwekkende trucs uitvoeren of deelnemen aan uitdagende agilitywedstrijden. De husky kun je eveneens een ware social media-ster noemen. Met hun prachtige, wolfachtige uiterlijk en intense blauwe ogen weten husky's de aandacht te trekken van miljoenen social media-gebruikers wereldwijd. Maar wat ze echt onderscheidt, is hun spraakzaamheid – husky's staan bekend om hun hilarische ‘gepraat’, waarbij ze allerlei geluiden maken die soms zelfs lijken op menselijke spraak. Dit levert vaak grappige en unieke video's op die al snel duizenden views krijgen.