Chaos op het spoor bij Maastricht, maar Arriva tevreden over totaalplaatje

12 dec 2016, 16:06 Nieuws
unnamed
LIMBURG - Arriva nam zondag het stokje over van Veolia. Het Duitse bedrijf verzorgt nu alle busdiensten en drie spoorlijnen in de provincie. De firma had absoluut te kampen met opstartproblemen tijdens de eerste ochtendspits. Ook zondag werden er al strubbelingen gemeld. 1Limburg noemde vandaag de situatie op het station in Maastricht zelfs een chaos. Maar Arriva is tevreden over het totaalbeeld.
Er was in Maastricht veel onduidelijkheid over welke trein waarheen reed. De informatie op de matrixborden kwam niet overeen met de bestemming van de treinen. Arriva zette extra personeel in om de reizigers te informeren.
Spannend
Arriva kijkt zelf tevreden terug op de eerste dagen van het openbaar vervoer in Limburg. De dienstregeling van het busvervoer is in de hele provincie goed verlopen, zo meldt het bedrijf. Ook de treindienstregeling op de trajecten Nijmegen-Roermond, Roermond-Maastricht en Sittard-Heerlen v.v. ging goed. Wat in Maastricht misging is in kaart gebracht en er wordt hard gewerkt aan een verbeterplan. 'Overall is het opstarten in Limburg gisteren en vandaag goed gegaan. Alle lof voor het personeel die met ontzettend veel enthousiasme en passie hun eerste ritten hebben gereden.
unnamed 1
Dat verdient een groot compliment', aldus woordvoerder Roos Zevenboom. 'In de hele provincie Limburg een nieuwe dienstregeling, nieuwe treinen, nieuwe bussen, een efficiëntere bus- en treininzet en nieuwe medewerkers die hun vertrouwde weg in de organisatie nog moeten ontdekken; de start in een nieuw concessiegebied is en blijft een grote operatie. De eerste dagen zijn altijd spannend, vooral de maandagochtend.'
Gratis
Vanaf de eerste dag waren er voor de Limburgse reizigers wel direct een aantal verbeteringen merkbaar. Zo stappen zij in gloednieuwe treinen die van alle gemakken zijn voorzien, waaronder gratis wifi. Ook hebben de 7 Lint-treinen een metamorfose ondergaan met onder andere een eerste klasruimte met oplaadpunten, een camerasysteem, wifi, nieuwe stoelkussens en een toilet. De komende zondagen, 18 en 25 december, nodigt Arriva reizigers uit voor een gratis reis met de nieuwe treinen en bussen in heel Limburg. De actie is alleen geldig op vertoon van een gratis e-ticket. Dit ticket kan worden aangeschaft via arriva.nl/zondaggratis .