Bomen krijgen een boost in het Leudal

26 jan 2022, 10:09 Nieuws
bomenboost aangepast
LEUDAL - In het eerste weekend van februari verzorgt Meer Bomen Nu de Limburgse Bomenboost.
Limburgse boeren en burgers hebben samen plek voor 70.000 bomen en struiken. Vijftig verschillende boeren en burgers hebben deze bomen besteld en willen ze planten omwille van het klimaat en de biodiversiteit.
Kansrijk
Maar om deze bomen ook daadwerkelijk te leveren, zijn vele handen nodig. In Limburg blijft het aantal oogstdagen nog achter bij de rest van Nederland. Daarom wordt de Bomenboost georganiseerd, om in één weekend zoveel mogelijk bomen te verplanten van kansarme naar kansrijke plekken. Er zijn nog veel vrijwilligers nodig die de handen uit de mouwen willen steken om Limburg op een leuke manier groener en beter bestand tegen klimaatverandering te maken.
Zaailingen
Als je bomen ook belangrijk vindt voor de natuur en ons milieu, kom dan mee oogsten op vrijdag 4 februari, van 9.00 uur tot 12.00 uur, in de omgeving van de grafheuvels bij de Busjop. Volg de wegwijzers vanaf restaurant de Busjop, aan Busschopsweg 9, in Heythuysen. Deze locatie is die ochtend een oogstlocatie voor zaailingen. Jonge bomen en struiken, die het op die plek waarschijnlijk niet gaan redden, worden uitgedaan en verzameld. Later worden deze weggegeven aan mensen, die deze goed kunnen gebruiken en deze bomen en struiken een nieuwe kans bieden. Aanmelden voor deelname kan via e-mail: [email protected].
Plantenhub
Op zondag 6 februari, van 10.00 uur tot 12.00 uur, kunnen vervolgens in de plantenhub 'Achter het bakhuis' aan de Elisabethdreef 5 in Haelen zaailingen worden afgehaald. Heb je zelf ergens anders zaailingen geoogst die je ook een nieuw leven gunt, dan kun je die ook brengen. Er wordt gezorgd voor een nieuwe, goede bestemming voor de bomen en struiken. Kijk ook op deze website .