'Beleven van de planeet': het belang van water

02 dec 2020, 12:39 Nieuws
foto 02 12 2020 10 05 32
HAELEN – Woensdagochtend gingen de groepen 5 en 6 van basisschool De Leerlingst aan de slag met hun tweede KERNgezond-activiteit. Deze activiteit stond in het teken van het schoolthema ‘Beleven van de planeet’.
De ochtend was opgedeeld in drie onderdelen. De kinderen gingen eerst aan het werk met proefjes uit de waterproefboxen van WML.
Kwartet
Daarbij zuiverden ze zelf water, legden de kinderen een heuse waterleiding aan en vergeleken ze hard en zacht water. Een ontzettend leuke manier om over het belang van water te leren. Daarnaast speelden ze een best pittige quiz, waarbij water en milieu centraal stonden. De leerlingen bleken toch al veel opgestoken te hebben. Als laatste onderdeel speelden de kinderen een actief kwartet. In de gymzaal werd middels een tikspel, waarbij veel nagedacht moest worden, geprobeerd de juiste kwartetsetjes bij elkaar te krijgen. Alle setjes hadden te maken met het milieu, water of voeding. Na een plezierige ochtend kijkt de jeugd al uit naar de volgende activiteit in Haelen, op 24 februari.