Belangrijke stap op weg naar 35 Limburgse windmolens in 2020

10 apr 2017, 17:17 Nieuws
img 6917
LEUDAL - In Eetcafé De Stoep aan de Roggelsedijk in Meijel werd maandag een belangrijke nieuwe stap gezet op het gebied van windenergie.
De gemeenten Leudal, Peel en Maas, Nederweert en Weert en de provincie Limburg ondertekenden een overeenkomst om tot zestien windmolens te komen. Die hebben een gezamenlijk vermogen van 48 megawatt.
Taakstelling
Limburg voldoet daarmee zo goed als zeker aan de landelijke taakstelling voor windenergie. Die houdt in dat in 2020 in onze provincie 95,5 megawatt aan windenergie moet worden opgewekt. Dat komt in totaal neer op zo'n vijfendertig windmolens.
Belangstelling
Het is de bedoeling om in elk van de vier gemeenten een project te ontwikkelen. Dat moet bij voorkeur gebeuren via coöperaties. De bedoeling is verder dat de lokale gemeenschap gebruik kan maken van de opgewekte energie én kan profiteren van de financiële opbrengst van de coöperaties. Volgens gedeputeerde Prevoo (SP) is er voldoende belangstelling voor de ontwikkeling van windenergie: 'Het gaat er nu om dat we de kwalitatief goede projecten eruit pikken'