Beej Ós: gezellig, netjes én een ruim assortiment...

13 apr 2022, 16:05 Nieuws
debbie weber
BAEXEM - Sinds 21 januari rijdt Debbie Weber dagelijks met een grote glimlach en vol energie van Tegelen naar Baexem. Daar, aan de Stationstraat 7a, doet zij sinds die dag wat ze het liefste doet: mensen blij maken met tweedehands pareltjes uit een ruim assortiment kleding, schoenen, huisraad, accessoires, decoratie en nog heel veel meer.
Debbie heeft van haar hobby haar werk kunnen maken en mag zich daardoor nu eigenaresse noemen van kringloopwinkel Beej Ós.
Enthousiasme
'Alles wat te maken heeft met rommelmarkten en kringloop was al sinds jaar en dag een liefhebberij van me' vertelt Debbie, op een ochtend die veel te koud is voor de tijd van het jaar. Haar warme enthousiasme slaat echter meteen over. 'Door corona had ik mijn baan verloren in de winkel waar ik werkte. Wat nu te doen? We stonden wel al vaker op de markt. Dat was door de pandemie natuurlijk ook al heel wat minder geworden, maar een ander gevolg was dat er al aardig wat spulletjes 'opgespaard' waren. Vanuit die positie ontstond het idee om zelf iets te beginnen. We zijn vervolgens op zoek gegaan naar een geschikt pand. Toen we dit vonden waren we meteen 'om': dit is een superlocatie. Er moest wel één en ander aan gebeuren, maar het is een mooie open ruimte aan een doorgaande weg. Mooie, grote gevel. Het was meteen duidelijk: we waren voor Baexem gevallen.'
Assortiment
Het uniek assortiment bestaat uit eigen, bijzondere vondsten van Debbie én artikelen die zijn ingebracht. 'Het is namelijk ook mogelijk om spullen af te geven of we halen ze op als mensen daar niet toe in staat zijn. Het inleveren van grote artikelen kan ook, maar alleen na bezichtiging en in overleg' geeft Debbie aan. Maar of je nu op zoek bent naar die ene lamp, dat leuke vintage blousje of het ontbrekende item van je verzameling: het is allemaal te vinden bij Beej Ós.
274056949 111210121489290 1389617733420214400 n
Mensen kunnen spullen die ze niet meer nodig hebben afgeven tijdens openingstijden. En dat is royaal genoeg, want Beej Ós is zeven dagen per week geopend: op maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Alle schone, herbruikbare en complete zaken zijn welkom. Wat niet aangenomen wordt zijn videobanden, gekopieerde cd's en dvd's, matrassen, tv's, los glaswerk of serviesgoed, studieboeken en encyclopediën.
Wat vooral opvalt bij Beej Ós is de structuur. Maar ook de sfeer en uitstraling wekken niet meteen de indruk dat het om een kringloopwinkel gaat. Een bewuste keuze. 'Ik wilde het graag ruim' zegt Debbie. 'Met stellingen in plaats van 'losse kasten', geen grote meubels, alles netjes en geordend, dat is zoals ik het wil en het ook wil houden.' Een hele klus, al is er dan af en toe ondersteuning van man en kinderen. 'Zeker, ik maak lange dagen' bevestigt ze. 'Maar ik vind het ook hartstikke leuk! De mensen beginnen me te vinden en de gunfactor is erg hoog hier in Baexem, geloof ik. Ik wil graag een aanwinst zijn voor deze kern. Maar iedereen is uiteraard welkom, ook uit de andere dorpen.'
Beej Ós is telefonisch bereikbaar via 06-42.00.97.56. Kijk ook op de Facebookpagina .