Basisscholen Buggenum en Kelpen-Oler nog altijd tussen hoop en vrees

17 jan 2022, 17:52 Nieuws
137345407 2766062023644110 6750020131271232605 n
LEUDAL - De gemeente Leudal heeft opdracht gegeven voor een vervolgonderzoek naar de basisscholen in Buggenum en Kelpen-Oler.
Er moet meer duidelijkheid komen over de levensvatbaarheid van de scholen.
Mogelijkheden
Schoolbestuur Spolt heeft ruim een jaar geleden laten weten dat deze basisscholen te klein zijn om te laten voortbestaan. Daarna meldde zich twee andere scholenkoepels, De Kempen en Akkoord, die zich in principe bereid verklaarden om beide scholen over te nemen. Een vooronderzoek daarnaar had echter zulke negatieve resultaten - ondanks financiële steun van de gemeente - dat de besturen hun mogelijkheden zagen verdampen.
Meer duidelijkheid
Volgens Leudal moet er echter eerst meer duidelijkheid komen over onder meer de leerlingenaantallen, de gebouwen én de omvorming van katholiek naar openbaar onderwijs. Er worden daarom gesprekken georganiseerd met de raad van toezicht van Akkoord, met de medezeggenschapsraden (MR) en met het bestuur van Spolt. En dan ligt er nog het verzoek van de MR van Antonius aan Spolt, om de school in Buggenum toch te behouden. Spolt zou daar eerst vóór 14 januari al duidelijkheid over geven, maar dat is nu weer met twee weken uitgesteld. Niettemin heeft de gemeente nu dus toch alvast opdracht gegeven voor het vervolgonderzoek.