App Limburg Bevrijd(t) volgt de route van toen door de hele provincie

26 apr 2020, 13:50 Nieuws
koningin wilhelmina op het bordes van het stadhuis van venlo bestanddeelnr 900 4163
LIMBURG - Op 1 mei wordt de app Limburg Bevrijd(t) gratis beschikbaar gesteld in de Google Playstore en de Apple store.
Terwijl de Coronamaatregelen de viering van 75 jaar bevrijding compleet stil hebben gelegd, heeft gamebedrijf BadDice doorgewerkt aan de app om mensen spelenderwijs kennis en inzichten te verschaffen over de bevrijding en de betekenis van vrijheid.
Luisterkeien
In de app bevrijden spelers alle Limburgse gemeentes door puzzels en quizzen te voltooien. Hierdoor horen zij ook verhalen en audiofragmenten, die hen leren over de belangrijkste gebeurtenissen van de bevrijding voor elke plaats in de provincie. De quizzen zijn tot stand gekomen door een samenwerking met Liberation Route Europe en bevatten de audiofragmenten van luisterkeien die op hun initiatief door Limburg staan verspreid. De volgorde waarin de gemeentes beschikbaar worden gesteld in de app, is tevens de volgorde waarin de gemeentes echt zijn bevrijd of waarop de bevrijding van minimaal één kern begon. In de app is dan ook een duidelijke tijdlijn te zien.
De app is interessant voor alle leeftijden, maar het doel is vooral om bewustwording bij de jongeren te creëren. De app is dan ook makkelijk in te zetten voor bijvoorbeeld scholen.