André Kierkels (Leudal Sociaal): 'Stemmen op Ronduit Open gaan niet verloren'

13 dec 2016, 22:20 Nieuws
jortr
LEUDAL - Tijdens de raadsvergadering van 13 december kwam André Kierkels, als fractievoorzitter van de nieuw gevormde politieke partij Leudal Sociaal, met een verklaring.
Kierkels stapte samen met Rob Flinsenberg uit de fractie Ronduit Open. Ook commissielid Jan Engelen vertrok. Ze deden dit naar aanleiding van de in hun ogen 'negatieve houding van een gedeelte van de fractie RO naar zowel de ambtelijke organisatie, de oppositie, de coalitiepartner alsook naar sommige leden van het college.' In de commotie die volgde deed Ronduit Open onder andere een oproep aan de dissidenten om hun zetel in te leveren, maar dat weigerden die dus.
Erfenis
'De fractie Ronduit Open maakt zich zorgen dat we de burgers die op haar gestemd hebben teleurstellen door onze zetels mee te nemen. Aan de raad, het college en de kiezers willen we zeggen dat alle stemmen op RO niet verloren gaan' reageerde Kierkels tijdens de vergadering. 'Wij blijven het programma in grote lijnen steunen, daarom menen we net zoveel recht te hebben op de erfenis van de stemmen die voormalig lijsttrekker Joeri Minses ons heeft nagelaten. We zullen de kiezers die op Joeri gestemd hebben niet teleurstellen, nu hij zelf een mooie stap in zijn carriere heeft kunnen maken. Tenslotte willen wij benadrukken, dat we de komende tijd op constructieve wijze zullen bijdragen aan een Leudal waar de burgers trots op kunnen zijn' aldus de kersverse fractieleider.