Aangepaste maatregelen bezoekers Land van Horne in verband met coronavirus

13 mrt 2020, 15:40 Nieuws
wash hands 4906750 1920
LEUDAL - Naar aanleiding van de laatste adviezen van het RIVM en brancheorganisatie Actiz verscherpt ook Stichting Land van Horne de maatregelen voor bezoekers. Met die maatregelen wil Land van Horne kwetsbare bewoners, vrijwilligers en medewerkers beschermen tegen het coronavirus.
Cliënten die verblijven in een van de (woon)zorgcentra mogen nog maar één bezoeker per dag ontvangen. Wilt u op bezoek komen, stem dit dan dus goed af met andere familieleden. De gasterijen en ontmoetingsruimtes bij de locaties zijn verder alleen nog maar toegankelijk voor bewoners. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen voorlopig geen inwoners uit de buurt ontvangen worden voor maaltijden of sociale activiteiten.
Handhygiëne
Bezoekers van cliënten wordt gevraagd te letten op de handhygiëne en gebruik te maken van de dispensers met desinfecterende gel bij de ingang van de locaties. Medewerkers zullen bezoekers die verkoudheidsklachten vertonen vriendelijk verzoeken om het bezoek af te breken. Er wordt gerekend op uw begrip hiervoor. De berichtgeving over het coronavirus wordt goed in de gaten gehouden. Het RIVM en de GGD hebben de regie in Nederland wat betreft de aanpak van virusbestrijding. Vanuit Land van Horne onderhoudt de Infectiepreventiecommissie nauw contact met de GGD.
Afstemming
Medewerkers werken volgens de richtlijnen voor (hand)hygiëne, dit is standaard bij virusbestrijding. Mocht er sprake zijn van een verdenking van een besmetting dan wordt gehandeld volgens de landelijke richtlijnen en is er afstemming en samenwerking met de GGD. Kijk voor actuele informatie rondom het coronavirus bij Land van Horne op onze website www.landvanhorne.nl.