HAELEN - Natural Farming is wellicht de meest natuurlijke manier om een overvloed aan gezond voedsel te oogsten. Zonder spitten of ploegen, zonder wieden, zonder pesticiden en meststoffen, zonder snoeien en zelfs zonder water geven.
Leren vertrouwen op de overvloed en de enorme wijsheid van de natuur zelf. Minder doen met meer resultaat.
Contact
Tijdens een lezing in Bezoekerscentrum Leudal op maandag 10 februari worden de basisprincipes van Natural Farming uitgebreid toegelicht en er wordt uitgelegd hoe je deze praktisch kunt toepassen op je land, je voedselbos, of je (moes)tuin. Wanneer je met deze basisprincipes gaat werken, kom je als vanzelf in contact met het natuurlijk bewustzijn van de aarde. Je herinnert je als het ware weer wat natuurlijk is. En meer is niet nodig.
Permacultuur
De lezing wordt verzorgd door Wim Vergoossen. Vergoossen werkte van jongs af aan bij boeren en tuinders én in de ouderlijke moestuin. Na zijn landbouwopleiding moestuinierde hij lange tijd op traditionele wijze met pesticiden en kunstmest. Na een Veltcursus ecologisch moestuinieren, ongeveer twintig jaar geleden, schakelde hij over op ecologisch/biologisch tuinieren. Zo'n dertien jaar geleden evolueerde dit naar permacultuur.
Workshops
Ruim twee jaar geleden werd hij, tijdens een workshop, diep geraakt door de wijsheid van Natural Farming. Sindsdien past hij de wijsheid van Natural Farming toe op zijn 30 are voedselbos en moestuin en deelt hij met veel plezier en passie zijn kennis en ervaring tijdens workshops en lezingen. De lezing op 10 februari start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.10 uur. Het Bezoekerscentrum Leudal, ligt aan de Roggelseweg 58 in Haelen. Voor Velt-leden is de lezing gratis, niet-leden betalen slechts 3 euro. Koffie en thee kost 2,50 euro, alleen contant betalen mogelijk, liefst zo gepast mogelijk.