Tentoonstelling over Sint Elisabeth van Thüringen

Foto: BCL

HAELEN – Van zondag 9 juni tot en met zondag 8 september is in het Bezoekerscentrum Leudal een tentoonstelling te zien over Sint Elisabeth van Thüringen. Haar naam komt veelvuldig voor in Leudal.

Sint Elisabeth van Thüringen was een dochter van de Hongaarse koning en werd geboren in 1207. Na de dood van haar man, Ludwig IV van Thüringen, besloot zij zich volledig te wijden aan het helpen van de armen en zieken.

Tijdreis
Sint Elisabeth is een belangrijke heilige in de Rooms-Katholieke kerk. De tentoonstelling belicht echter ook de geschiedenis van het Sint Elisabethklooster, de boerderij Sint Elisabethshof en de Sint Elisabethmolen en toont hoe deze gebouwen de levens van de lokale bevolking hebben beïnvloed. Aan de hand van historische berichten en oude foto’s wordt de geschiedenis weer tot leven gebracht en wordt de bezoeker meegenomen op een indrukwekkende reis door de tijd.

Openingstijden
De tentoonstelling in Bezoekerscentrum Leudal, gelegen aan de Roggelseweg 58 in Haelen, kun je bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie over de tentoonstelling kun je terecht oo de website van het Bezoekerscentrum Leudal. Entree kost 2,50 euro, kinderen en donateurs van de Studiegroep Leudal mogen gratis naar binnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen