Heerschap Groep wint Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg

V.l.n.r.: Stan Heerschap, Joost Veldhuis, Laura Janssen, Alex Carol.
V.l.n.r.: Stan Heerschap, Joost Veldhuis, Laura Janssen, Alex Carol.
Foto: Konnekt’os

MAASBRACHT – Heerschap Groep stond op woensdag samen met Het Goed en Vermaat in de finale van de Konnekt’os MVO (Maatschappelijk verantwoord ondernemen) Prijs, die voor de gelegenheid op de boot Stadt Wessem plaatsvond. Tijdens een drie uur durende vaart genoten de honderd gasten van presentaties en pitches van de drie finalisten, de muzikale omlijsting, een driegangendiner en natuurlijk de grote finale.

Dat alles onder leiding van dagvoorzitter Vivian Lataster. Het was uiteindelijk de Heerschap Groep dat zich de komende twee jaar Meest Inclusieve Ondernemer van Midden-Limburg mag noemen.

Maatwerk
Bij de zeven Albert Heijns en eigen bakkerij van het familiebedrijf werken 872 medewerkers, die als het grootste goed gezien worden. Of zoals HR-adviseur Laura Janssen het treffend in haar pitch verwoordde: ‘Succes is de optelsom van al onze talenten.’ Daar voegde ze nog aan toe dat het niet de vraag is óf iemand talent heeft, maar meer hoe je als werkgever ervoor zorgt dat het talent tot uiting komt. ‘Dat is en blijft maatwerk en daar is persoonlijke aandacht voor nodig. Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Met de samenwerking van diverse partners zijn er ontzettend veel kansen en mogelijkheden. Zie bijzonder en inclusiviteit als normaal, zou ik anderen mee willen geven. Met die mindset kom je volgens mij heel ver!’

Trots
Zo vlot als Laura uit weet te spreken waar ze voor staat en gaat, zo snel verschijnt er een grote glimlach op haar gezicht als we haar vragen hoe het voelt om de MVO Prijs in ontvangst te nemen. ‘Het was fantastisch! En ja, ook spannend. Hoewel ik oprecht vind dat je al een winnaar bent als je überhaupt in de finale staat, ging ik toch voor die eerste plek. Dat past ook bij onze bedrijfscultuur: Elke dag de beste! Voor mij persoonlijk was het een hele eer om samen met eigenaar Stan Heerschap namens al onze collega’s het familieverhaal te mogen delen tijdens de finale-avond. Ik ben supertrots op ons allemaal!’

Maatschappij
De vijfkoppige jury prees de manier waarop Heerschap Groep midden in de maatschappij staat. In goederen én in samenwerking. Hierbij doelt de jury op de steun waar maar liefst 72 sport-, scouting-, en carnavalsverenigingen in de regio op mogen rekenen. Samen met de investering die ze geven aan hun medewerkers om zich verder of breder te ontwikkelen, maakt dat van Heerschap Groep een terechte finalist. Alle finalisten kregen overigens een training op maat aangeboden van ikwilbuddieworden.nl,  waarmee ze zich het inclusief ondernemerschap nog meer eigen kunt maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen