Open dag in de ecologische samentuin

Foto: BCL

HAELEN – Op zondag 28 april opent de ecologische tuin van Velt Leudal van 11.00 uur tot 16.00 uur haar deuren voor een inspirerende open dag. Interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid, gezondheid en ecologisch tuinieren.

De tuin bevindt zich aan de achterzijde van Bezoekerscentrum Leudal, aan de Roggelseweg 58 in Haelen.

Spontane natuur
De samentuin is een voorbeeld van menselijke behoeften met inachtneming van en zorg voor de natuur. Een ecologische tuin draagt bij aan meer natuur, herstel van het landschap en een schoner milieu. In deze tuin is bewust gekozen voor planten die zijn aangepast aan de grondsoort en de omstandigheden. Daarnaast is ruimte geboden aan spontane natuur: plantensoorten die zich vanzelf vestigen, insecten en andere dieren. Chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn hier taboe, terwijl wordt gestreefd naar een minimum aan tuinafval en beperking van energie- en waterverbruik.

Rondleidingen
Naast een divers aanbod van sierplanten worden die dag vooral biologische plantjes aangeboden voor de groentetuin, tegen zeer schappelijke prijzen. Ook kun je tweedehands boeken vinden over ecologisch leven, koken, tuinieren, flora en fauna. Er worden alleen contante betalingen geaccepteerd, wees dus voorbereid. Enthousiaste vrijwilligers staan klaar om rondleidingen te verzorgen en informatie te verstrekken over ecologisch koken, leven en tuinieren. Als de weergoden niet meewerken wordt de markt naar binnen verplaatst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen