Vuurwerk tijdens oud en nieuw in Leudal

Foto: Pixabay - CC0-(Public Domain)

LEUDAL – In Leudal mag tussen 31 december 2023 (18.00 uur) en 1 januari 2024 (2.00 uur) enkel vuurwerk uit de categorie F1 en F2 worden afgestoken. Dit is fop- en schertsvuurwerk, zoals grondbloemen, sierfonteinen en sterretjes.

Steek vuurwerk op veilig wijze af en doe dit met respect voor medemens, dier en omgeving, zodat het voor iedereen een feestavond is. Dat betekent ook nadien de restanten opruimen.

Verbod
Veel soorten vuurwerk mogen niet gekocht en/of afgestoken worden. Dit betreft al het vuurwerk uit de categorie F3, knalvuurwerk (zoals rotjes), knalstrengen (zoals Chinese matten), vuurpijlen, losse enkelschotsbuizen (zoals single shots). Politie en BOA’s zien toe op de vuurwerkregels. Het niet naleven van deze vuurwerkregels kan leiden tot een boete van minimaal 100 euro en aantekening in het strafblad. De boete voor het afsteken van vuurwerk is zelfs 250 euro. Het is verboden om vuurwerk in het buitenland te kopen en naar Nederland mee te nemen. De politie controleert extra in de grensgebieden.

Overlast
Meld overlast van vuurwerk of het vermoeden van illegaal vuurwerkbezit bij de politie via telefoonnummer 0900-8844, of bij de gemeente via www.leudal.nl/vuurwerk of de Mijngemeente-app.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen