Enquête voor onderzoek naar multifunctionele ontmoetingsplekken

Foto: Pixabay - Cozendo (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Tot 6 december kunnen inwoners van Leudal nog deelnemen aan een onderzoek van de gemeente om te achterhalen wat nodig is voor de leefbaarheid van de kernen, op het gebied van ontmoeten, zorg en welzijn.

Als vertrekpunt hiervoor heeft de gemeente gekeken naar de functie van gemeenschapshuizen en sport- en cultuuraccommodaties.

Ontmoeten
Het ontmoeten van mensen staat daarbij centraal. Er is dan ook voor gekozen om te praten over een ontmoetingsplek. De gemeente wil in iedere kern een multifunctionele ontmoetingsplek faciliteren, die voldoet aan de lokale behoeften van inwoners en maatschappelijke ontwikkelingen. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de huidige situatie en de behoeften van de inwoners. Om dit te achterhalen ligt de focus van het onderzoek op de bezettingsgraad, de kwaliteit, duurzaamheid en de functies van deze ontmoetingsplekken.

Accommodatiebeleid
De uitkomst van dit onderzoek wil de gemeente gebruiken bij het formuleren van nieuwe uitgangspunten voor het accommodatiebeleid en de plaats die ontmoetingsplekken hierin krijgen. Wethouder Heleen-Wijers (Samen Verder): ‘Deze aanpak is een gezamenlijke inspanning, waarvoor we alle inwoners van Leudal uitnodigen om deel te nemen aan het onderzoek. Iedere mening is van belang om ons beleid te verbeteren en toekomstbestendiger te maken.’
Via deze link is deel te nemen aan het onderzoek. Het invullen van de vragen duurt tussen de 10 en 20 minuten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen