Ontdek al wandelend de natuur in rust

Foto: BCL

HAELEN – In de reeks Ontdek het Leudal is er deze maand  aandacht voor de natuur in rust.

Als de bomen in de herfst hun bladeren laten vallen, gaat heel de natuur in de ruststand. Planten trekken zich terug in de grond of sterven bovengronds af. Dieren gaan in winterslaap, leggen een voedselvoorraad aan of krijgen een dikkere vacht.

Zichtbaar
Veel mensen denken dat er in deze periode van het jaar niks te zien valt in het bos. Dat beeld klopt niet. De takken zijn weliswaar kaal, maar daardoor worden het landschap en ook vogels beter zichtbaar. Aan de takken zitten alweer knoppen die het volgend voorjaar zullen ontluiken. Wandel mee met de gidsen en ontdek wat er nog meer te beleven valt, op zondag  26 november. Vertrekpunt is het Bezoekerscentrum Leudal, aan de Roggelseweg 58 in Haelen. De wandeling duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur. Deelname kost 3,50 euro p.p. voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar mogen voor 1 euro mee. Graag vooraf aanmelden via [email protected] of telefonisch, tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum Leudal, onder telefoonnummer 0475- 49.70.10.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen