Helma van Gorkum in de prefinale van het Ouderen Songfestival

Foto: Stichting JAM

HEYTHUYSEN/OSS – Helma van Gorkum uit Heythuysen is er opnieuw in geslaagd de prefinale van het Ouderen Songfestival te bereiken. Al eerder was haar deelname succesvol, zowel alleen als samen met Peter Derksen waarmee ze voor de gelegenheid een duo vormde.

Helma sloeg een aantal edities over, maar deze zomer besloot ze toch weer de gok te wagen. Ze vertelde ooit dat ze zich een leven zonder zingen niet kan voorstellen, dat het voelt alsof ze ‘moet’ zingen.

Maribelle
Helma kan haar emoties kwijt in de muziek, een taal die iedereen verstaat. Voor haar lijkt deelname aan het festival dan ook onontkoombaar. Zondagmiddag 5 november staat ze samen met zestien andere prefinalisten in Theater De Lievekamp in Oss. Ze zal dan, net zoals in de voorronde die in augustus in Het Streeperkruis in Landgraaf plaatsvond, ‘Ik hou van jou’ zingen. Toen zong ze dit nummer van Maribelle, die ooit daarmee deelnam aan het Eurovisie Songfestival, op piano begeleid door Kees van Zantwijk. In de prefinale wordt ze begeleid door zijn Ouderen Songfestival Combo. Van Zantwijk maakt, speciaal voor het festival, de arrangementen van alle liedjes die worden gezongen in de prefinales en later in de Grande Finale.

Grande Finale
Lukt het Van Gorkum ook de prefinalejury te overtuigen, dan zal ze zondagmiddag 10 december het podium van het hoofdstedelijke Theater Amsterdam betreden. De muzikale begeleiding wordt in de Grande Finale nog verder uitgebreid. Op 5 november wordt de uitslag van de tweede prefinale na de pauze, rond 16.00 uur, op het podium van De Lievekamp bekend gemaakt. De uitslag verschijnt later op de Facebookpagina van het Ouderen Songfestival en op www.ouderensongfestival.nl. Alle prefinales en de Grande Finale worden live gestreamd via het Ouderen Songfestival YouTube-kanaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen